Constanța, gazda salvatorilor pe mare

Reprezentanți  ai autorităților și administrațiilor maritime  din Bulgaria, Turcia, Ucraina , Federația Rusă și România si-au dat întâlnire, astăzi, la Constanța, cu ocazia celei de-a 13-a sesiuni a conferinței “ Căutarea și salvarea de vieți omenești pe mare –  SAR în regiunea  Mării Negre”.

Constanța, principalul port al României de la Marea Neagră, este gazda acestui eveniment organizat pentru prima data, in 2004, în cooperare cu Organizația Maritimă Internațională, având la bază colaborarea între statele  riverane  Mării Negre.

La întâlnire, au fost dezbătute rapoartele de țară privind activitatea de căutare și salvare de vieți omenești, serviciile de asistență maritime și multe altele. Țara noastră dispune de Navele Agenției Naționale de Salvare a vieții omenești pe mare, cât și de parteneriatele cu operatorii privați.

Cu toate că nu beneficiază de o dotare de ultimă generație , remorcherele  ARSVON  participă incă la activități de căutare și salvare pe mare, chiar și de gradul 7.

Anul  acesta, s-a  înregistrat o creștere  al numărului de intervenții, 50, față de 47 anul trecut, toate finalizându-se cu success.

Conferința international “ Căutarea și salvarea de vieți omenești pe mare –  SAR în regiunea  Mării Negre”, se organizează anual, fiind găzduită, pe rând, de țările cu ieșire la Marea neagră.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea