Constanța, fruntaș la violența în școli

O notă a Ministerului Educației arată că Județul Constanța este fruntaș la nivelul violenței din unitățile de învățământ. Nu este de mirare, dovadă fiind clipurile care apar din ce în ce mai des pe internet în care protagoniști sunt elevi violenți atât fizic cât și verbal. Tocmai de aceea o serie de tineri și profesori s-au implicat într-un program menit să opreasca aceste acte.

Statisticile arată un nivel al violenței îngrijorător atât la nivelul țării, cât și al județului Constanța. Mai mult de jumătate din copiii din România au devenit pe rând, agresori și apoi victimele violenței.

Efectele violenței au ca principală cauză mediul în care copiii se dezvoltă. Astfel de acte sunt adesea văzute de ei în familie.

Foarte mulți elevi și studenți din Constanța au fost martorii sau chiar victimele unor acte de violență, astfel că au ales să se implice voluntar în programul ,,Tineri fără etichete” , menit să stopeze astfel de manifestări.

300 de elevi din județul Constanța au fost cooptați în acest program care a promovat gradul de conștientizare asupra acceptării și toleranței în societate.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea