Constanţa fluieră fault (VIDEO)

Anul acesta, o mână de studenţi curajoşi a decis să-şi asume rolul de arbitru al Constanţei. Astfel, peste 100 tinerii s-au adunat în centru oraşului pentru a readuce în atenţie una din cele mai mari probleme pe care atât România, cât şi Constanţa o are: şi anume ecologia.

Constanţa Fluieră Fault reprezintă o propunere de schimbare atitudinală, o iniţiativă de bun simţ venită în sprijinul constănţenilor care doresc să facă din oraşul lor locul în care le face plăcere şi sunt mândri să trăiască. Alături de organizatori au fost şi cei care le-au sprijinit iniţiativa.

Cei care au participat la acţiune, speră ca prin acest proiect, lumea să fie mai responasibilă cu mediul înconjurător.

Aşa că putin după ora prânzului tinerii au plecat într-un marş din faţa unui mall din centrul oraşului, până în piaţa Ovidiu şi înapoi. Pe drum, constănţenii care au fost prinşi pe picior greşit, aruncînd pe jos gunoaie sau mucuri de ţigară au fost fluieraţi de cei peste 100 de stundeţi şi au primit cartonaşe roşii.

S-a ales fluieratul pentru că după cum spun studenţii : „Fluieratul lor e un semnal de alarmă!”.  La sfârşitul marşului, au avut loc workshopuri, având ca teme principale ecologia şi învăţământul.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Ionescu