Constanţa, fără ornamente de sărbătoare

Constanţa a rămas ultimul municipiu care nu are, în acest moment, decoraţiuni şi iluminat pentru sărbători. Situaţia a fost generată de o eroare în depunerea documentaţiei către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice. Procedura cerea ca pe lângă închirierea ornamentelor să fie achiziţionate şi servicii de montare şi demontare a iluminatului festiv.

În Constanţa nu s-au montat nici până acum decoraţiunile specifice de sărbători şi nici nu se cunoaşte cu exactitate data când se va reuşi acest lucru. Conducerea oraşului dă vina pe birocraţia excesivă din sistemul de achiziţii publice, deşi toate oraşele din România au reuşit să monteze iluminatul festiv.

Procedura cerea achiziţionarea separată a serviciului de montat şi demontat a iluminatului festiv, astfel că prima documentaţie a fost respinsă de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice. În acest moment a fost formulată şi o contestaţie de către una din firmele care au participat la licitaţia pentru contractual privind montarea luminiţelor festive, astfel că nu se ştie când se va rezolva situaţia.

În schimb, în piața Ovidiu, acolo unde va fi organizat revelionul a început montarea luminilor. Ca și cum situația în care se găsește orașul nu era de ajuns, echipa Litoral Tv a fost amenințată de angajații care lucrau la montarea decorurilor.

Individiul a continuat cu amenințări și injurii pe tot parcursul filmării, așa că nu ne mirăm de ce cu asemenea angajați educați și preocupați de muncă lucrările din Constanța evoluează atât de lent.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea