Constanța, fără apă caldă

Neînțelegerile între RADET, CET și Primăria Constanța, continuă. Cu toate că cei peste 60.000 de abonați din Constanța ar fi trebuit să primească, de joi, apă caldă, situația rămâne neschimbată. Prin urmare, locuitorii municipiului Constanţa rămân, pe termen nelimitat, fără apă caldă și, cel mai probabil, fără căldură în sezonul rece. Acest lucru a stârnit indignarea constănțenilor, dar și pe cea a edilului orașului. Cu toate acestea, Electrocentrale a anunțat că nu va relua furnizarea agentului termic până când RADET nu îi plătește măcat o parte din datorie.

Peste 100.000 de constănţeni care sunt încă racordaţi la sistemul centralizat de încălzire au rămas fără apă caldă începând de joi.
Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A. a anunţat în cursul zilei de miercuri că RADET Constanța nu a îndeplinit condițiile solicitate prin preavizul transmis în data de 10 septembrie 2018, ca urmare a nerespectării obligațiilor de plată. Cu toate acestea, directorul RADET, Liviu Popa, spune că respinge presiunile la care recurge Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A. de a opri producerea energiei termice primare, întrucât consideră că este un mijloc de a-și masca neperformanța și că nu recunoaște datoriile către Electrocentrale Constanța S.A

Pe de altă parte, conducerea CET Constanța, printr-un comunicat dat presei, acuză RADET-ul că dezinformează populația folosind date false.

“RADET Constanța dezinformează în mod grosolan folosind date false și trunchiate. Informațiile furnizate opiniei publice de către conducerea RADET Constanța nu reflectă realitatea contractuală dintre părți și plătile efectuate de către regie, partenerului Electrocentrale Constanța SA, astfel încât nu putem decât să ne exprimăm îngrijorarea față de posibilitatea reală sau intenția acestora în depășirea situației.”

 Prin urmare, locuitorii municipiului Constanţa se arată indignați de faptul că rămân, pe termen nelimitat, fără apă caldă și, cel mai probabil, fără căldură în sezonul rece.

Edilul Constanței, Decebal Făgădău, vine cu o soluție de moment pentru a rezolva criza apei calde.

De subliniat este și faptul că, cel puțin 60.000 de abonați RADET au rămas fără apă caldă din cauza datoriilor de pe peste 255 milioane de lei pe care Regia le-ar fi acumulat către CET Constanța. După o revizie tehnică de trei zile, Electrocentrale Constanta ar fi trebuit să reia furnizarea agentului termic către constănțeni, dar informează că, până nu primește o parte din datorie, nu va da drumul la apa caldă.