Constanța: Copil încuiat în casă

Pompierii constănțeni, chemați să salveze un baiețel, încuiat în casă de către mama lui. Alarmaţi de plânsetele şi ţipetele copilului, vecinii acestuia au sunat la numarul de urgență 112. La faţa locului au ajuns medicii de la ambulanţă şi un echipaj de la ISU Dobrogea.

Pompierii constănțeni au fost sesizaţi să intervină la un apartament dintr-un bloc de pe strada Soveja, cand țipetele unui copil au pus pe jar vecinii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dobrogea” al judeţului Constanţa, un baiat în vârstă de cinci ani a fost încuiat în casă de către mama sa, care a plecat la cumpărături.

Micuțul a încercat să deschidă ușa și nu a reușit, moment în care a început să plângă. Vecinii au alertat autoritățile, care timp de 45 de minute au discutat cu copilul, lângă ușă, încercând să îl liniștească și să îl țină departe de eventuale pericole.  Pompierii au decis să nu dărâme ușa, pentru a nu-l traumatiza pe cel mic. Părinții au declarat în fața anchetatorilor că au lăsat copilul dormind şi au ieşit la cumpărături.

Direcţia pentru Protecţia Copilului a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă băieţelul este în siguranță alături de familia sa sau trebuie plasat într-un centru al statului.

Redactor: Isabela Boantă