Constanța , cele mai multe cazuri de gripă

La Constanța au fost semnalate cele mai multe cazuri de gripă în perioada de Crăciun. Chiar dacă în raportul ministerului sănătății infecțiile respiratori au avut un nivel mai scăzut, Constanța rămâne în top.

Incidența infecților respiratorii acute, în săptămâna 25 – 31 decembrie 2017 a fost mai scăzuta comparativ cu cea înregistrată în săptămână precedentă și s-a încadrat în intervalul așteptat.  În schimib, la Constanța au fost semnalate cele mai multe cazuri de gripă, respectiv 8, dintre care 4 cazuri de gripă A.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 47265, cu 26.8% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (64.572).

Pentru că urmează un val de aer rece, Ministerul Sănătății solicită direcțiilor de sănătate publică județene să ia toate măsurile care se impun la nivelul unităților sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria și interna un număr mai mare de pacienți, pe perioada atenţionărilor meteo.

Redactor: Sondra Sandu