Constanța are cel mai mare și modern heliport din România

Investiția a fost un parteneriat între mediul privat și cel public, iar valoarea proiectului se aproape de un milion de euro. Odată cu realizarea acestui heliport, vor putea fi efectuate și misiuni pe timp de noapte. La inaugurare a fost prezent și Raed Arafat, secretar de stat pentru Situații de Urgență.

O investiție de 950.000 euro va contrubui la salvarea vieților. La Constanța a fost inaugurată cea mai nouă aerobază medicală din țară. Terenul a fost pus la dispoziție de către Ministerul Sănătății. Chiar dacă la începutul proiectului, realizarea acestuia părea un țel îndepărtat, construcția a fost gata în aproximativ 2 ai.

Un alt aspect important care aduce un plus acestei noi baze este faptul că elicopterul va putea fi adăpostit în condiții optime. Păstrarea unui elicopter în aer liber conduce la probleme tehnice.

Județul Constanța acoperă toată regiunea de SUD-EST a țării. Nu mai puțin de 800 de intervenții au fost efectuate cu elicopter SMURD.

În plus, la Constanța, va fi adus un nou elicopter SMURD în locul celui deja existent. Cel care operează acum va rămâne în flotilă, iar la nevoie va fi readus pentru intervenții.

Baza aeromedicală este deja operativă.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Narcis Verdes