Constanța, Capitala Tineretului 2020

Constanța a fost declarată, sâmbătă, Capitala Tineretului din România în anul 2020, după adjudecarea finalei cu Craiova. Titlul de Capitala Tineretului în România se acordă anual unui oraș care propune proiecte importante în dezvoltarea mediului urban.

Programul se află la cea de-a cincea ediţie, iar oraşul câştigător va purta titlul în perioada 02 mai 2020 – 1 mai 2021, timp în care va implementa şi derula un program complex de dezvoltare urbană prin intermediul tinerilor.

Începând cu 2016, capitalele Tineretului au fost Timișoara, Baia Mare, Bacău și Iași. Proiectul constănțenilor a fost #ComeToSEAus, un concept-motto al candidaturii sub forma unui apel către comunitatea locală pentru ca aceasta să-și îndrepte privirea către tineri, dar și pentru a se implica alături de ei în dezvoltarea orașului. Pornind de la acest concept, viziunea proiectelor se îndreaptă către 5 direcții diferite și reprezentative pentru domeniile pe care ei se vor concentra: SMART, GREEN, ARTSY, TOGHETER și COOL. Alături de dreptul de a purta titlul timp de 365 de zile, oraşul câştigător va primi şi un premiu în valoare de 50.000 de euro oferit de o bancă din România.

Redactor: Cristina Niță