Constanţa este alături de Sabina

Studenţii de la Universitatea de Marină din Constanţa s-au strâns în faţa instituţiei de învăţământ pentru a fi alături de Sabina.

Alături de stundeţi, dar şi de tânăra elevă care a fost ameninţată cu moartea pentru că a îndrăznit să vină la şcoală cu o bentiţă care reprezenta drapelul României, au fost şi militarii pensionari.

Cele peste 50 de persoane au plecat într-un marş pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, până la Capitol, apoi pe Bulevardul Tomis până la Prefectură.

Tinerii s-au echipat cu veste de salvare, steaguri şi bannere. Unii dintre ei au ales să-şi deseneze tricolorul de faţă, ba mai mult, una dintre fete s-a îmbrăcat, s-a machiat şi şi-a făcut unghiile în culorile roşu, galben şi albastru.

Iniţiatorul marşului a cerut audienţă la prefect, însă acesta nu era, aşa că a fost primit de subprefect. Constănţeanul i-a înmânat oficialului o cerere prin care îi solicită să facă ceva în ceea ce priveşte minoritatea maghiară pentru ca Sabina şi cei care i-au urmat exemplul să nu păţească nimic.

În faţa Prefecturii susţinătorii elevei din Covasna au cântat imnul României.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita