Consola Playstation Vita disponibila in Romania [VIDEO]

PlayStation Vita se gaseste si in magazinele din Romania. Noua consola portabila de la Sony vine cu un hardware impresionant, insa are si o oferta software pe masura. Este evident ca Sony a investit foarte multi bani in dezvoltarea jocurilor, dar si in promovarea acestora.

Pretul nu este tocmai ce am numi accesibil pentru gamerul de rand, daca luam in considerare faptul ca vorbim despre o consola portabila. Daca stam sa comparam cu smartphone-urile cumparate fara contract, la 1129,99 Lei pentru versiunea WiFi si 1449,99 Lei pentru cea cu 3G, nu este totusi o afacere foarte rea. Din pacate, de pe Vita nu pot fi initiate apeluri telefonice.

Desi in cadrul prezentarii facute la lansare s-a vorbit foarte mult despre componenta online a consolei, facilitata de PlayStation Network si al sau Store, doar o parte din aceasta este disponibila folosind un cont de Romania. Motivul pentru aceasta situatie este lipsa magazinului digital, care restrictioneaza astfel accesul la jocurile lansate in format digital, aplicatii pentru retele sociale si chiar componentele online ale jocurilor care necesita activarea unui online pass. Pentru a avea acces la aceste functii, utilizatorii vor trebui sa utilizeze conturi din alte tari europene sau din America.

In magazine, alaturi de consola se vor gasi si cateva jocuri precum Uncharted: Golden Abyss, WipeOut 2048, Little Deviants, Reality Fighters, ModNation Racers: Road Trip, Unit 13 si EveryBody’s Golf, care au preturi cuprinse intre 129,99 si 219,99 Lei