Consiliul Naţional al PSD s-a reunit, astazi, la Sala Palatului

congres PSDPreşedintele social-democraților, Victor Ponta, a declarat la Consiliul Naţional, că PSD merge singur la alegerile europarlamentare în 2014 şi că obiectivul este ca fiecare organizaţie să câştige aceste alegeri în judeţ.

“E momentul adevărului pentru fiecare din militanţii şi organizaţiile noastre. Ne vedem pe 25 mai, când văd fiecare organizaţie cât de puternică este, câte voturi obţine în fiecare judeţ. Mergem singuri în această bătălie. Avem adversari, nu avem duşmani. E momentul adevărului, pentru că voi vedea cât de puternic e PSD. Atunci voi şti dacă e adevărat ce spuneţi, că sunteţi cel mai puternic partid, în fiecare judeţ”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele de onoare al social-democraților, Ion Iliescu, nu a fost prezent la întrunire din motive de sănătate. În schimb, fostul președinte PSD Adrian Năstase a afirmat că USL a depăşit etapa dragostei tumultoase şi a intrat în zodia căsătoriei din interes, dar trebuie să funcționeze în continuare.

“Am văzut că USL a depăşit etapa dragostei tumultoase şi a intrat într-o perioadă mai relaxată, zodia căsătoriei din interes. Multe căsătorii de acest gen rezistă perioade mai lungi, dar într-un fel era normal să se întâmple aşa. În pofida tensiunilor recente, cred în continuare că această alianţă este raţională şi justificată nu doar de necesitatea de a îndepărta un regim anacronic, ci şi pentru a realiza marile transformări de care România are nevoie”, a spus Năstase.

La rândul său,  senatorul Mircea Geoană și-a exprimat dorința ca partidul social-democrat să câştige tot în 2014, pentru a deschide un nou deceniu politic.

“Misiunea noastră, a principalului partid, este una foarte simplă: să câştigăm tot. Să câştigăm tot în 2014, atâta e tot ce vă cer, dragi colegi, pentru că este un an decisiv, 2014, apune epoca Băsescu, o perioadă de tristă amintire pentru noi toţi şi se deschide un nou ciclu politic de zece ani”, a afirmat  Mircea Geoană .

Geoană i-a sfătuit pe social-democraţi să spună un hotărât “Nu” vendetei politice.

“Nu mai avem voie să ne interferăm în treburile justiţiei. Să nu mai fie un instrument de luptă politică şi de vendetă politică, aceasta este obligaţia viitorului preşedinte al României”, a declarat Geoană.

În cadrul reuniunii au fost prezentate Raportul de activitate al Consiliului Naţional și au fost dezbătute principalele obiective şi linii de acţiune ale PSD în anul 2014, în legătură cu alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, dar și de cooptare a unor membri noi în Consiliul Național.

Redactor: Raluca Damian