Consiliul local Murfatlar a fost legal constituit (VIDEO)

Consiliul Local Murfatlar a fost într-un final constituit, după ce săptămâna trecută consilierii PDL şi PNL s-au opus validării. Astăzi, primarul Valentin Saghiu şi 15 consilieri au depus jurământul şi a fost ales viceprimarul în persoana lui Sali Serdai. Doar doi consilieri urmează să fie validaţi la următoarea şedinţă.

Din cei 17 consilieri votați doar 15 au fost validați urmând ca ceilalți doi să fie oficial numiți în funcție în cel mai scurt timp. Fiecare partid și-a constituit grupul de consilieri și și-a ales un reprezentant prin vot  deschis. Pentru funcția de viceprimar al orașului a fost o singură propunere care în cele din urmă a primit și votul consilierilor. Sali Serdai a fost ales viceprimar cu 15 voturi pentru.

Reprezentantul judecătoriei a citit hotărârea care validează alegerea primarului la Murfatlar. Valentin Saghiu a depus jurământul prin care se obligă că va face tot ce îi stă în putință pentru binele locuitorilor orașului.

Consiliul local trebuia să fie validat încă de vineri, lucru care nu a fost posibil din  cauza neînțelegerii dintre partide.

Proaspăt numit în funcție, primarul a anunțat că cei doi consilieri care nu au fost validați vor fi numiți în funcție la următoarea ședință.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima