Consiliul Local Constanța s-a reunit astăzi în ședință ordinară

Consiliul Local Constanța s-a reunit astăzi în ședință ordinară. Pe ordinea de zi s-au aflat 44 de proiecte. Printre cele mai importante s-a aflat cel cu privire la transformării Regiei Autonome Transport în Comun Constanța în societate, validarea în funcția de consilier local a domnului Liviu Merdinian și acordarea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Constanța„ domului Ilie Floroiu.

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi, dezbătut de consilieri și aprobat în unanimitate a fost proiectul de hotărâre aprobarea transformării Regiei Autonome Transport în Comun Constanța în societate și a reorganizării activității acesteia.

În cadrul aceleiași ședinței de luni a fost votat și proiectul de hotărâre privind validarea în funcția de consilier local al lui Liviu Merdinian.

Acesta l-a înlocuit în funcție pe consilierul Mircea Dobre care a fost găsit incompatibil. De asemenea, au fost votate și cele două proiecte privind repunerea în funcție de consilieri locali a lui Romeo Rezeanu și Horia Caliminte. Reamintim că, cei doi au câștigat în instanță repunerea în funcțiile de consilieri, ei fiind inițial revocați din funcție prin ordin de prefect.

Totodată, consilierii locali au aprobat acordarea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Constanța, fostului mare atlet, actual Director al Clubului Sportiv Farul, Ilie Floroiu.

De asemenea, Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a afirmat că avea o discuție cu Ministrul Tineretului și Sportului în sensul ca Ilie Floroiu să își continue activitatea în fruntea CS Farul după incheierea activității de conducător al CS Farul. Potrivit edilului Constanței, dacă acest lucru nu se va întâmpla, Ilie Floroiu va fi numit consilierul lui personal.

Reproter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea