Consiliul Local al comunei Peștera are nevoie de două milioane de euro

Dispensarul, Căminul Cultural, sediul Poştei, Primăria, grădiniţa, terenul de fotbal, parcul din centrul localităţii şi 30 de gospodării au fost măturate de inundațiile din urmă cu două săptămâni. Apa a venit din amonte, dinspre comuna Ciocârlia, şi a distrus totul în cale, sub privirile neputincioase ale autorităţilor. Devastate de ape au fost şi podeţul de pe drumul comunal şi puntea pietonală ce face legătura între șosea şi şcoală, punte traversată de elevi pentru a putea ajunge la cursuri.

Prima măsură luată de autorităţi a fost să construiască un dig din saci de nisip pentru a opri avansarea apei şi pentru a pune pe moment zona în siguranţă. Alarmant este că despre iminenţa inundaţiilor se ştia, însă nicio autoritate nu şi-a îndreptat atenţia către Peştera.

Cele două milioane de euro nu există în visteria locală și înseamnă, de fapt, bugetul comunei pe 7-8 ani. Însă, paradoxal, cam la aceeași sumă se ridică și pagubele produse de viitură. Până când autoritățile cu buget la îndemână și putere de decizie vor mișca un deget, localnicii din zonele expuse dorm iepurește, cu ochii și urechile spre cer. Dacă aud tunete se mobilizează imediat ca să își salveze ce pot din gospodării înainte ca apa să dea iar năvală peste munca lor de o viață…

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Victor Nita