Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul Geotop

Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul Geotop, pentru suma de 11,6 milioane de lei, dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa.

Doar trei articole are proiectul de hotărâre prin care consilierilor locali li s-a  propus să se constituie parte civilă în dosarul  împotriva fostului şef al Consiliului Județean Constanta, Nicuşor Daniel Constantinescu.

Suma cu care Consiliul Județean Constanța se va constitui parte civilă este de  aproape 2 milioane de euro. O parte din această sumă reprezintă plăţi efectuate de către CJC către firma Geotop 2001 pentru contractul care prevedea întocmirea documentaţiei cadastrale şi înscrierea în Cartea funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiei geospaţiale pentru gestionarea căilor de transport rutiere.  În expunerea de motive a proiectului de hotărâre, actualul preşedinte CJC, Marius Horia Ţuţuianu a explicat faptul că la 31 octombrie, DNA Constanţa a transmis o adresă, prin care forul judeţean era înştiinţat cu privire la dosarul instrumentat, având un termen de  14 zile să stabilească dacă se constituie sau nu parte civilă în acest dosar.

Reamintim că fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a devenit inculpat în dosarul “Geotop”, fiind cercetat pentru abuz serviciu, dosarul vizând efectuarea unor lucrări de cadastru, din 2013, pentru drumurile județene și comunale din județul Constanța, prejudiciul depășind 10 milioane de lei. În noul dosar în care Nicușor Constantinescu este inculpat, mai sunt cercetați Titi Cenușă, fostul arhitect șef al CJ Constanța și Ioan Ichim, fost administrator al firmei “Geotop”, cei doi fiind acuzați de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea