Consilierii locali vor veghea deasupra bisericilor din Constanța

Vorbim despre o premieră pentru viața orașului de aici și anume, o comisie care să reglementeze funcționarea lăcașelor de cult și să ia decizii privitoare la o serie întreagă de aspecte. Prima propunere este chiar relocarea unei biserici dintr-un cartier constănțean.

O propunere inițiată de Romeo Rezeanu, consilier PNL, în cadrul unei întâlniri de lucru, desfășurate la malul mării, a fost apreciată și luată în considerare de edilul orașului de la malul mării. Cei din opoziție sugerează înființarea unei comisii care să verifice și să țină evidența lăcașelor de cult de pe raza municipiului. După crearea comisiei, membri acesteia ar trebui să primească un raport despre starea socială, economică și de mediu a orașului.

Răspunsul primarului nu a întârziat să apară. Ba chiar s-a arătat interesat. Însă, are avea o singur amendament, să fie analizate toate lăcașurile de cult, indiferent de religia de care aparțin.

De departe cel mai controversat lăcaș de cult construit pe trotuar este Biserica Sfântul Haralmbie de pe bulevardul Tomis. Aceasta ar urma să fie relocată, după ce va fi găsit un teren adecvat. Întrebați despre părerea pe care o au în legătură cu mutarea acestei biserici, enoriașii s-au ferit să stea de vorbă cu echipa LitoralTV.

Nu este singurul lăcaș de cult construit provizoriu. Tot pe bulevardul Tomis, aproape de intersecția cu str. Soveja mai există o biserică ce ar urma să fie relocată.

Rămâne de văzut când va lua ființă această comisie, care vor fi membri acesteia, care vor fi problemele pe care le vor găsi, dar și soluțiile propuse.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea