Consilierii locali din Medgidia s-au întrunit în cadrul unei ședințe extraordinare

Aleșii au avut de votat trei proiecte de hotărâre. Fără dezbateri și comentarii cei 13 edili prezenți la întâlnire au aprobat punctele aflate pe ordinea de zi.

Ședința de îndată a cuprins trei proiecte de hotărâre inițiate de primarul Valentin Vrabie. Printre aceste proiecte se află rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia, pe anul 2016, în sumă de 200.000. În acest proiect s-au avut în vedere suplimentarea veniturilor la mai multe capitolele printre care  „Asigurări și asistență socială”, ”„Salubritate”, „Cultură, recreere și religie”. De asemenea tot în cadrul acestui proiect a fost propusă alocarea unei sume importante de bani  pentru împodobirea mai multor artere din oraș cu decorațiuni de iarnă. Suma repartizată pentru sărbători a atras atenția unui singur consilier local dintre cei 13 prezenți.

Un alt proiect aprobat vizează parteneriatul în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, „Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală – orașe/municipii cu populație de peste 20.000 locuitori”, un proiect care are în vedere combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, de la nivel urban, prin stimularea implicării comunităților în dezvoltarea locală cu ajutorul Grupurilor de Acțiune Locală (GAL).

Cel de-al treilea punct pe ordinea de zi care a trecut de votul aleșilor locali a fost „Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiei de dezvoltare locală zonă marginalizată Medgidia”  în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020”, un nou instrument de dezvoltare teritorială propus de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2020.

Întrebați despre proiectele pe care le-au votat, consilierii au răspuns.

Oamenii le reamintesc aleșilor locali faptul că în campanie au promis o viata mai bună, iar deciziile luate in consiliu ar trebui să vizeze în primul rand rezolvarea problemelor si apoi festivitățile.

Redactor: Daniel Albu