Consilierii locali din Medgidia aleşi în urma scrutinului din 10 iunie şi-au preluat astăzi mandatele (VIDEO)

În cadrul primei şedinte de consiliu în noua formulă a fost votat şi viceprimarul Medgidiei, iar edilul Marian Iordache şi- a rostit jurământul de instituire în funcţie.

Şedinţa de consiliu desfăşurată în cadrul sălii mari a primăriei a debutat cu ceremonia de  învestire a celor 19 consilieri locali în funcţie, pe următorii 4 ani.  Fiecare consilier în parte şi-a primit mandatul şi a rostit jurământul.

A urmat apoi validarea mandatului de primar de către preşedintele Judecătoriei Medgidia şi jurământul depus de edilul Marian Iordache.

Viceprimarul a fost ales prin vot secret exprimat de consilierii locali. Funcţia i-a revenit Luminiţei Vlădescu.

În noua formulă, consilierii au supus la vot înfiinţarea a 4 comisii de specialitate, precum şi componenţa acestora. Dezbaterile nu au fost însă lipsite de controverse. Unul dintre consilierii locali s-a declarat nemulţumit de propunerile lansate noul viceprimar.

După ce spiritele s-au calmat, consilierii au stabilit, în urma voturilor secrete exprimate numele  celor 5 membri ai fiecărei comisii de specialitate.

Ales pentru a doua oară consecutiv la conducerea primăriei, edilul Marian Iordache se declară mulţumit de echipa de consilieri locali proaspăt numiţi în funcţie.

După încheierea şedinţei, primarul şi consilierii au ciocnit un pahar de şampanie în cinstea noii echipe ce va sta la conducerea Medgidiei în următorii 4 ani.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Matei Ghioc