Consilierii locali din Mangalia s-au reunit ieri în sedință ordinară

Aleşii locali din Mangalia au fost de acord, în unanimitate, cu un proiect ce vizează investiţia de proiectare şi execuţie a unor lucrări de branşare a blocurilor cu sobe din localitate la sistemul de gaze.

Concret, 500 familii din Mangalia vor beneficia de branşarea gratuită a blocurilor şi caselor proprietate personală la acest sistem.

Tot aleşii locali mai spun că hotărârea a fost luată în urma unor dezbateri ale tuturor formaţiunilor politice din localitate. Într-o şedinţă viitoare va fi aprobat şi un regulament al branşărilor gratuite, care va cuprinde atât avantajele, cât şi obligaţiile pe care le au cetăţenii ce au de câştigat în urma acestui proiect de hotărâre.

În aceiaşi şedinţă, Consilierii locali au mai aprobat şi vânzarea, către actualii locatari, a trei blocuri ANL.

Aleşii au respins trecerea Cantinei Sociale, în prezent aflată în administarea Liceului „Ion Bănescu“, în subordinea Serviciului Social, dar şi transmiterea în folosinţă gratuită, către Protoieria Mangalia, a unui imobil ce aparţine cimitirului central. În schimb, consilierii au aprobat circa 30 de proiecte de hotărâre ce au vizat concesionarea şi vânzarea unor terenuri aparţinând municipalităţii. Acestea au suprafeţe cuprinse între 3 metri şi peste 800 de metri pătraţi.

Reporter: Mihaela Marin-Dubei