Consilierii locali constănţeni au participat la şedinţa constitutivă a Consiliului Local Municipal (VIDEO)

Consilierii locali constănţeni, aleşi în urma scrutinului din 10 iunie, au participat la şedinţa constitutivă a Consiliului Local Municipal. Edilul Radu Mazăre  și-a depus jurământul pentru cel de-al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Constanţa iar Decebal Făgădău și Gabi Stan au fost reconfirmați viceprimari ai orașului Constanța.

Din cei 27 de consilieri votați de cetățeni, comisia  a validat  doar 25. Mai exact, doi consilieri din partea UNPR nu au fost validaţi deoarece dosarele lor erau incomplete. Astfel, Comsia de validare a solicitat partidului să depună la dosare toate documentele necesare, cei doi urmând să fie validaţi într-o şedinţă viitoare.

Fiecare partid și-a constituit grupul de consilieri și și-a ales un reprezentant prin vot  deschis. În funcţie de apartenenţa religioasă, cei 25 au votat cu mâna  fie pe Biblie, fie pe Coran.

Pentru funcția de vice-primari ai orașului Cosntanța au fost propuși de către consilierul Felix Stroe,  Decebal Făgădau și Gabi Stan . Aceştia au fost aleşi prin vot secret. În urma voturilor consilierilor, Decebal Făgădău a primit 25 de voturi, nici unul împotrivă, în timp ce Gabi Stan a strâns doar 21 pentru iar trei voturi împotrivă.

Tot luni, reprezentantul judecătoriei Constanța a citit hotărârea care validează alegerea primarului. Radu Mazăre  a depus jurământul prin care se obligă că va face tot ce îi stă în putință pentru binele locuitorilor municipiului Constanța.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: George Dima