Consiliere psihologică în pandemie

România se confruntă în această perioadă cu o problemă majoră, epidemia de coronavirus. Studii recente arată că izolarea poate produce o gamă largă de efecte psihologice, incluzând simptome de stres, depresie, sentimente de confuzie, furie și frică.

Primăria Constanța vine în sprijinul locuitorilor orașului de la malul mării prin programul de consiliere psihologică gratuită Helpline.

Ședințele de consiliere telefonică gratuită HELPLINE oferă: suport pentru controlul emoțiilor negative, pentru gestionarea atacurilor de panică și a stărilor de anxietate generate de abundența informațiilor referitoare la COVID-19. Deasemeni, aceste ședințe oferă recomandări pentru părinți despre cum să îi liniștească și să îi protejeze pe copii, focusarea pe aspectele pozitive ale petrecerii timpului în familie, pe îmbunătățirea relațiilor familiale și a timpului petrecut împreună cu copilul, precum și alternative plăcute dar și educative de petrecere a timpului liber la domiciliu.

Programul de funcționare a liniei telefonice HELPLINE este de luni până joi, între orele 08:00 – 16:30 și vineri, între orele 08:00 – 14:30.

Redactor: Cristina Niță