Confruntare inedită pe stadionul Flacăra din Năvodari

Echipajul fregatei franceze Jean Bart, sosită la Constanța pentru o serie de misiuni în Marea Neagră, i-a înfruntat într-un meci de rugby pe sportivii de la C.S. Năvodari.  Întâlnirea a fost una dezechilibrată în favoarea năvodărenilor, însă important nu a fost scorul, ci colaborarea dintre cele două națiuni și promovarea sportului cu balonul oval.

Echipajul francez de pe nava Jean Bart a lăsat pentru o zi exercițiile militare și s-a deplasat la Năvodari pentru un meci inedit de rugby în compania echipei locale. Nava franceză face o escală în portul Constanța până pe 23 mai, iar militarii au ținut morțiș să înfrunte o echipă de rugby românească. Disputa a fost dominată de sportivii profesioniști de la C.S. Năvodari care joacă în Divizia Națională, însă totul a fost sub semnul prieteniei și al fair-play-ului.

Cu toate că meciul a fost unul mai degrabă de relaxare pentru echipa năvodăreană, francezii au încercat să dea o replică pe măsură. Militarii au apreciat fair-playul echipei năvodărene, care au jucat relaxat multe dintre faze iar în spiritul jocului nu au împins la grămezile ordonate și asta pentru că ghetele echipei franceze nu erau prevăzute cu crampoane.

În tribune s-au aflat și câteva zeci de spectatori care au venit să încurajeze echipa gazdă.

Nu s-a jucat pe scor, însă eseurile au curs pe bandă rulantă pentru mult mai experimentata echipă din Năvodari.Francezii trebuie acum să își dreagă repede accidentările și asta pentru că fregata Jean Bart mai are prevăzut încă un exercițiu alături de forțele aeriene și navale din țara noastră.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea