Conferință PNL la Romexpo

congres PNLPrezent la întrunire, liderul PNL Crin Antonescu a declarat că partidul naţional liberal nu va înceta să servească valorile libertății, indiferent de ce parte se va afla.

„Nu cred că PNL, fie în opoziție sau acum la putere, a încetat să servească valorile libertății, bătălia cu regimul Băsescu a început din această cauză, nu pentru vreo divergență legată de vreo taxă, de pensii și salarii, ci din conflictul fundamental legat de rolul și realitatea libertății, justiției, drepturilor. Când Băsescu a atacat statul de drept și a amenințat libertăți fundamentale, atunci a intrat în conflict cu PNL. Dreapta a însemnat un rol special al elitelor, PNL a apărat mereu o valoare fundamentală a dreptei ce recunoaște rolul individului. PNL e un partid de dreapta pentru că încearcă să genereze lideri, nu doar șefi. PNL nu a fost niciodată populist, demagogic”, a declarat Crin Antonescu.

Antonescu a mai spus că pe scena politică românească nu există dreaptă politică în afara PNL.

“Nu există dreaptă politică în România în afara PNL. Noi suntem confruntaţi de ani buni cu un atac propagandistic şi politicianist extrem de dur, care construieşte din PDL sau partide apropiate preşedintelui o dreaptă de impostură., a mai spus Crin Antonescu.

Aceste evenimente, organizate în paralel, ilustrează o competiție de imagine în cadrul USL, între PSD și PNL. Chiar în timp ce social democrații s-au reunit pentru ședințe importante cu liderii din teritoriu, liberalii și-au programat două conferințe de alegeri, pentru două filiale.

Redactor: Raluca Damian