Conferinţă naţională cu participare internaţională

”Consilierea şcolară între provocări şi paradigme”. Aceasta a fost tema Conferinţei naţionale cu participare internaţională a psihologilor. Ediţia a-IX-a s-a desfășurat în cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională din Constanța. Conferinţa face parte dintr-un proiect amplu a cărui implementare a început din anul şcolar 2008-2009.

Ca în fiecare an, la începutul verii, orașul de la malul mării găzduiește Conferinţa naţională cu participare internaţională a psihologilor. Evenimentul a reusit, și anul acesta, să aducă laolaltă profesioniștii interesați de acest domeniu complex.

Organizată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”– Facutatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, ediţia din acest an a cuprins workshop-uri susţinute de către specialişti din ţară şi de peste hotare.

Conferinţa se adresează psihologilor şi psihopedagogilor şcolari, cadrelor didactice cu atribuţii în consilierea elevilor. Un adevărat schimb de experienţă, de la o ediție la alta, conferința intermediază contacte permanente cu alţi specialişti, contribuind la îmbunătăţirea activităţii psihologiei educaţionale, psihoterapiei şi psihopedagogiei speciale.

Redactor: Daniel Albu