Condițiile de acordare a tichetelor de grădiniță

Copiii care provin din familii fără posibilități financiare și care frecventează zilnic grădinița sau creșa vor primi și anul acesta tichete sociale in valoare de 50 de lei. Pentru a benficia de acest sprijin, părinții micuților trebuie să depună o cere la unitatea de învățământ.

Tichetele sociale pentru grădiniță pot fi utilizate doar pentru alimente, produse de igiena, de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite. Ajutorul se acordă familiilor care au venituri lunare per membru de familie sub 284 de lei.  Acordarea tichetelor sociale este strict condiționată de prezența regulată a copiilor la grădiniță. Chiar dacă suma este mică, pentru unii părinți este de un real ajutor.

Pentru a primi tichetele sociale, absenţele copiilor, fie ele şi motivate, nu trebuie să depăşească 50% din totalul zilelor de gradiniţă. Doar în caz excepţional, o singură dată într-un an şcolar, copiii vor putea beneficia de tichete sociale şi dacă în luna monitorizată au lipsit mai mult de jumătate din zilele de gradiniţă, din motive medicale.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes