Condiții mizere la malul mării

Condiții improprii în unele hoteluri de pe litoral, care se mândreau până acum cu două sau trei stele. Acestea urmează să fie închise de Ministerul Turismului din cauza mizeriei. În urma unor controale făcute zilele acestea, inspectorii au dat amenzi de 50.000 de lei și au retras certificatele de clasificare pentru zece hoteluri, dintre care două din stațiunea Mamaia și restul din Neptun-Olimp.

Șeful OPC a fost în control la hotelurile și restaurantele din sudul litoralului. La fața locului, comisarii au găsit condiții absolut mizerabile pentru niște hoteluri de 2 stele. Mai exact pernele erau pline de mucegai, saltelele erau murdare și vechi, iar băile arată ca după bombardament.

Aproape zilnic Oficiul pentru Protectia Consumatorului primește sesizări și reclamații de la turiștii nemulțumiți.

O astfel de camera costă 100 de lei pe noapte. Mai mult, la autoservire, mâncarea nu era consumabilă, produsele fiind ținute în condiții de neimaginat. Acestea fiind o bombă alimentară pentru turiștii care vin să se bucure de o vacanță la malul mării, Corpul de control de la Ministerul Turismului a făcut o listă impresionantă cu deficiențele găsite în aceste hoteluri. Instalații sanitare uzate fizic si moral, noptierele, paturile, și dulapurile încastrate în perete vechi de ani de zile, mochete care miros și parchet neschimbat. Sunt hoteluri în care nu s-au făcut investiții aproape deloc de la Revoluție încoace.

Inspectorii din Ministerul Turismului au dat amenzi de 50.000 de lei și au retras certificatele de clasificare pentru zece hoteluri de la mare, iar făra aceste documente, unitățile de cazare nu pot funcționa.

Directorul THR Marea Neagră a făcut niște declarații uimitoare, chiar amenințându-l pe comisarul șef, Horia Constantinescu, că va fi schimbat din funcție pentru că este numit politic.

Patronii hotelurilor pot contesta masurile luate impotriva lor, in termen de 15 zile.

Redactor: Oana Jărloianu