Condiţii excelente la Oncologie Mangalia

De circa trei ani, în spitalul din Mangalia funcţionează o secţie de oncologie. Lucru necunoscut, însă, de mulţi dintre locuitorii oraşului care, şi la ora actuală, aleg Constanţa sau  Bucureştiul pentru a se trata. Oncologia din Mangalia are peste 700 de pacienţi, ce beneficiază de condiţii excelente, de medicamentaţie consacrată la nivel internaţional, precum şi de scheme terapeutice de top.

Pentru a îmbunătăţi şi mai mult actul medical, Spitalul Mangalia va achiziţiona, în primul trimestru al lui 2015, un modul care este absolut necesar pentru prepararea produselor utilizate în tratarea cancerului. Dotarea cu acest modul va ridica secţia Oncologie la standarde maximale, atât pentru medici şi personalul auxiliar, cât mai ales pentru pacienţi.

Alte specializări care au lipsit ani de zile Mangaliei, dar care, acum, se bucură de succes sunt ORL şi Oftalmologie, unde vor începe, în scurt timp operaţiile de cataractă, precum şi alte intervenţii cum ar fi timpanoplastii, implant de cristalin şi corectarea strabismului la copii. Pentru secţia Dermato-venerice a fost achiziţionat un electrocauter, cu ajutorul căruia se pot face intervenţii în cazul tumorilor tegumentare, cum ar fi nevi, aluniţe, tumorete etc.

Oricine poate achita, la sediul Administrarea Finanţelor Publice din Mangalia costul asigurării medicale obligatorii. Astfel că, în loc să plătească, la spital, o intervenţie minoră, ce costă de la 400 de lei în sus, cetăţeanul neasigurat îşi poate achita asigurarea obligatorie, cu aceeaşi sumă, pe mai multe luni, beneficiind de servicii medicale gratuite.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei