Condamnaţi care nu reuşesc să se reintegreze în societate, duminică la Litoral TV

Comit infracţiuni, sunt condamnaţi, îşi ispăşesc pedeapsa dar când ajung în liberatate săvârşesc alte infracţiuni pentru a ajunge din nou în penitenciar. Este vorba de acei condamnaţi care nu reuşesc să se reintegreze în societate după ce au stat mai mulţi ani între 4 pereţi. Sunt alţii însă care ar face orice ca să obţină reabilitarea, să se angajeze legal şi să-şi întemeieze o familie.

Dan Bogoş a fost condamnat la 3 ani de închisoare după ce a fost acuzat de furt. De 7 ani se lupă cu sistemul care nu-i oferă nici o şansă de reintegrare în societate, iar din cauza cazierului este respins de angajatori.

Fostul deţinut susţine că neîncrederea angajatorilor, dar şi lipsa locurilor de muncă îi determină pe mii de condamnaţi să săvârşească noi fapte pentru a ajunge din nou îm închisoare deoarece nu au cu ce să se întreţină.

Ce se întâmplă cu foştii deţinuţi, cum sunt sprijiniţi pentru a se reintegra în societate vom afla într-o nouă ediţie a emisiunii Valoare şi Declin din această duminică la ora 20:30.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Ionescu