Condamnat pe viață pentru a doua oară

După două decenii petrecute în spatele gratiilor, pentru o crimă dublă, Nicolae Gociu, bărbatul de 45 de ani care a îngrozit Constanța, a fost condamnat, din nou, la detenție pe viață. Tot pentru omor!

Nicolae Gociu a fost eliberat din închisoare în 2013, după ce a ispășit o pedeapsă de 20 de ani, deși instanța îl condamnase la închisoare pe viață. Nu a trecut mult și povestea aproape că s-a repetat. Și prima dată, în 1993, și în 2013, bărbatul s-a răzbunat tot pe o fostă iubită.

În anul 1993, Gociu, militar pe atunci, a dezertat pentru a-și  pedepsi iubita.  El a părăsit  unitatea militară cu arma din dotare, a mers la casa părinților iubitei împuscandu-i mortal. Ulterior a fost găsit vinovat și condamnat.

După ieșirea din inchisoare, 20 de ani mai târziu, el a căutat-o pe Mihaela, o femeie pe care o cunostea înca din anii de liceu.

Mamă a trei copii, singură si cu trei ani mai tânara decat el,  Mihaela l-a primit în familie. Dragostea dintre cei doi s-a consumat repede, iar femeia a început o relație cu un alt bărbat. Nicolae Gociu nu s-a împăcat cu ideea și s-a răzbunat, curmându-i viața femeii. Din nou ajuns în fața instanței, a fost condamnat, și de această dată, la închisoare pe viață, de către Tribunalul Constanța.

Pe lângă pedeapsă, el trebuie să  plătească daune materiale de 6 .000 lei, la care se adaugă și suma de 200.000 euro cu titlul de daune morale.

Decizia judecătorilor nu este, însă, definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Reporter: Oana Jarloianu