Condamnat, dar în continuare şef

Medicul Marius Militaru rămâne şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Judeţean Constanţa în condiţiile în care a fost condamnat, în primă instantă, la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. El a fost acuzat că a primit mită 2000 de lei pentru realizarea unei intervenţii chirurgicale.

Doctorul Marius Militaru de la Spitalul Clniic Judeţeande Urgență Constanţa este în continuare şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară. Asta în condiţiile în care a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere în primă instanţă. Potrivit procurorilor, medicul Militaru ar fi pretins, la sfârşitul anului 2014, suma de 2000 de lei pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale de care ar fi depins viaţa unui pacient. Prima sentinţă îl obligă pe doctor să presteze muncă la spitalul judeţean fără a fi însă remunerat. Funcţia de şef de secţie este confirmată şi pe site-ul unităţii spitaliceşti. Aflat în vizită la Constanţa, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a evitat să dea un răspuns concret referitor la această situaţie.

Funcţia de şef de secţie a fost ocupată de medicul Militaru în urma unui concurs desfăşurat pe 13 şi 15 ianuarie anul curent în care el a fost singurul concurent. Doctorul se află pe această funcţie din anul 2011. În afara problemelor cu legea, Marius Militaru este recunoscut ca primul medic care a efectuat un transplant de cord în România, performanţă pentru care a fost şi premiat.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea