Condamnări în “Dosarul Transferurilor”

După șase ani de procese, Ioan şi Victor Becali, Mihai Stoica, Cristi Borcea, George Copos, Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Gigi Neţoiu au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Decizia a fost luată de Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

George Copos a primit trei ani și opt luni, Mihai Stoica a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Victor Becali – 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Gică Popescu – 3 ani şi o lună de închisoare cu executare, Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. Potrivit rechizitoriului DNA, cei opt inculpați sunt vinovați în total de 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate în perioada 1999-2005, de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către unele cluburi din străinătate.

Redactor: Raluca Damian