Concurs Național de Ambulanțe

Medicina de urgență este mai mult decît o meserie, este o datorie morală pe care fiecare dintre salvatorii României și-a asumat-o încă de la primul pacient.

Chiar dacă au trecut zeci de ani de la consolidarea acestui domeniu medical, provocările sunt constante și la tot pasul, iar necesitatea unui astfel de schimb de experiență între medicii și asistenții din diverse regiuni poate face diferența dintre viață și moarte. Medicul Istvan Vachner este cel care a adus concursul în România, în urmă cu opt ani de zile.

De inițiativa sa, au acum parte sute de cadre medicale din toate colțurile țării, mai ales Constanța, care pe timpul sezonului estival devine capitala de vară a României. În fiecare minut, medicii noștri sunt pregătiți să dea startul unei lupte contracronometru cu moartea.

Situațiile limită trăite pe viu de salvatori vor fi simulate și în cadrul concursului.

Evenimentul organizat la malul mării este finanțat, în proporție de 70 la sută de Consililul Județean Constanța și compania SC RAJA SA. Anul acesta s-au înscris 27 de echipaje operative tip B2 şi C2 care se vor întrece pentru demonstrarea însuşirii cunoştinţelor şi abilităţilor practice.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu