Concurs de șah pentru copiii din Medgidia

Sportul mintii, sahul, este o bun mijloc prin care mintile fragede ale copiilor se pot dezvolta. Duminica, 20 martie, de la ora 10.00, la Medgidia, va avea loc un concurs de șah, in care cei mici isi pot dovedi aptitudinile.

Prin șah, cei mici își dezvoltă capacitatea de analiză, răbdarea, imaginația și puterea de concentrare. La asta s-au gândit și reprezentanții Bibliotecii Municipale Medgidia care găzduiește, deja, de mai bine de un an, un curs de șah pentru copii. Instructorul Suliman Nejdet lucrează cu cei mici atât în grupe, cât și individual, pentru a le dezvolta și consolida cunoștințele despre șah. Pe lângă faptul că este o activitate extrașcolară prin care micuții ies din cotidian, sportul minții le aduce o serie de beneficii, printre care gândirea logică, capacitatea de analiză și de a evalua și anticipa mișcările adversarilor de joc. In acest week-end, micii șahiști din Medgidia își vor exersa și competitivitatea și spiritul de fair-play, in cadrul unui concurs special organizat pentru ei.

Cupa Mărțișorului la șah va avea loc duminică, 20 martie, de la ora 10.00, iar toți copiii pasionați de acest sport se pot înscrie în competiție. Toți partipanții vor primi diplome, iar câștigătorii vor fi răsplătiți și cu medalii. Totodată, lista participanților la cursurile de șah organizate în cadrul bibliotecii rămâne deschisă. Cei care doresc să învețe, ori să își dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniu, se pot înscrie.

Reporter: Simona Tiron ; Imagine: Valentin Cerbanescu