Concurs de roboți subacvatici (VIDEO)

Cele mai ingenioase proiecte de roboți realizate de tinerii pasionați de știință și tehnologie s-au întrecut în cadrul primei competiții de acest gen inițiată la Constanța. Cele patru echipe talentate s-au străduit să parcurgă cu brio probele din concurs şi s-au declarat mulțumite de prestația roboțeilor.

Concursul de roboți subacvatici este prima inițiativă de acest gen, lansată de cea mai puternică echipă de robotică din țară.

Tinerii s-au pregătit săptămîni întregi pentru acest concurs, timp în care au proiectat roboți care de care mai sofisticați. Cele patru echipe de elevi și studenți pasionați de robotică și navomodele au avut de parcurs mai multe probe.

Participantul de la București, absolvent al Politehnicii și castigator al mai multor premii la concursuri de profil a fost mai rapid si a proiectat robotul in doar cîteva zile.

La fel de rapid a fost si robotelul care a luat locul intai la proba de viteza.

Competiția s-a bucurat de un larg interes în randurile curioșilor care s-au aflat in zona plajei Modern din Portul Turistic Tomis. Organizatorii promit instaurea unei traditii in ceea ce priveste concursul și speră ca anul următor, evenimentul să capete amploare.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Brinzaru