Concurs de poezie turcă, la Medgidia

Copiii din ciclul primar care învațã limba turcă în şcolile din judetul Constanta s-au întrecut în cadrul unui concurs de poezie. Evenimentul a fost găzduit de Casa de Cultură I. N. Roman din Medgidia și a fost organizat de Uniunea Democrată Turcă din România.

Pentru a stimula creativitatea și spiritul de competiție al copilor de etnie turcă, la Casa de Cultură I N Roman din municipiul Medgidia a fost organizat un concurs dedicat poetului Aşık Veysel. Competiția a reunit peste 50 de elevi de etnie turcă din judeţul Constanţa. Copiii au recitat poezii din opera artistului, considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori anatolieni, ale cărui versuri vorbesc despre dragoste şi despre moarte.

Concursul de poezie, organizat de comisia de învăţământ a Uniunii Democrate Turce din România a fost coordonat de prof. Vildan Bormambet. La eveniment au particita Osman Fedbi, preşedintele UDTR, deputatul Ibram Iusein, subprefectul Levent Accoium și alte oficialități. Toți au apreciat inițiativa și talentul de care au dat dovadă copiii.

Elevii au fost încântați de competie. Fiecare participant s-a pregătit cum se cuvine în speranța că se va regăsi printre câștigători.

Organizatorii spun că activitățile de acest gen au ca scop implicarea și stimularea elevilor care trebuie dovedească respect și prețuire pentru scriitorii turci.

Redactor: Nicoleta Antohi