Concurs de navomodele la Medgidia

La Casa de Cultura „I.N Roman” din Medgidia a avut loc  zilele trecute, deschiderea Concursului National de Navomodele si arta vizuala pentru copii “Toate panzele sus!”. Proiectul se desfășoară in perioada 6-12 august.

Proiectul “Toate panzele sus!”, prilejuit de Ziua Marinei Romane, ce se desfasoara la Medgidia, consta in organizarea unei expozitii de machete de nave, concurs de navigatie, o sesiune de comunicari si referate pentru cadrele didactice, cu tema “Contributia activitatilor extrascolare in dezvoltarea copilului” .

Concursul de navigatie va fi organizat la toate clasele de nave (viteza, evolutie, curse electrice si veliere) pe poligoane realizate la standard international, ceea ce le va da posibilitatea copiilor sa se familiarizeze cu sportul de performanta. Tot in cadrul concursului, copii care nu practica navomodelismul, vor fi initiati in manuirea statiei de telecomanda si pilotarea navomodelelor.

De asemenea, invitatii vor participa la festivitatile prilejuite de Ziua Marinei Romane, la parada  navelor militare, pe Faleza Canalului Dunare-Marea Neagra din Medgidia si vor urca la bordul navelor din Portul Constanta cu ocazia “Zilei portilor deschise”, ocazie unica pentru navomodelisti pentru a-si imbogati bagajul de cunostinte marinaresti. Proiectul se va incheia cu festivitatea de premiere, ce va avea loc vineri, 11 august, la Casa de Cultura I.N.Roman, unde concurentii vor primii diplome, medalii, cupe si premii ce constau in obiecte din gama navomodelistica.

Redactor: Daniel Albu