Concurs de educație juridică

Este important ca fiecare dintre noi să cunoască, încă de la cele mai fragede vârste, câteva noțiuni de justiție pentru a se putea descurca în viață.  Astfel, la malul mării, a luat ființă un concurs dedicat elevilor de liceu, la care s-au înscris șase licee din județ. Prima preselecție a avut loc în acest weekend, iar patru echipe s-au calificat penru etapa următoare a competiției.

Indiferent de meserie, cu toții suntem cetățeni și avem atât drepturi cât și îndatoriri. Însă, câți dintre noi cunosc, la un nivel minim, noțiuni de justiție? Această întrebare a stat și la baza concursului de educație juridică dedicat elevilor de liceu, “Know the law”, organizat de Universitatea Spiru Haret din Constanța. Concursul se dorește a deveni o tradiție și are toate șansele să se transforme într-o competiție importantă pentru liceeni.

La prima ediție s-a înscris șase licee atât din municipiul Constanța cât și din județ. Pentru a putea intra în concurs, fiecare unitate de învățământ a trebuit să formeze o echipă de cel puțin trei membri. Concursul se desfășoară pe trei etape, iar în urma primei etape, din șase echipe vor rămâne doar patru. Participanții au avut la dispoziție un manual de educație juridică cu noțiuni adunate din 15 domenii.

Mulți dintre elevii care au vrut să participe la această competiție spun că își doresc o carieră în domeniu și iau în considerare chiar să urmeze cursurile Universității Spiru Haret.

Organizatorii speră ca la viitoarele ediții, numărul elevilor interesați să fie în ascensiune.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea