Concurență mare la Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Constanța

Bursa Generală a Locurilor de Muncă și-a deschis porțile atât cu oferte de joburi și cursuri de calificare, cât și cu diverse facilități pentru a-i susține pe cei în căutarea unui loc de muncă. Astfel că de la intrare, aceștia au avut șansa unei consilieri din partea reprezentanților AJOFM , dar și a unei îndrumări pentru ca CV-ul lor să fie unul cât mai  atractiv.

Cu emoții sau nu, cu așteptări prea mari sau descurajați, deopotrivă, candidații s-au înarmat cu răbdare și CV-uri și au început maratonul pe la standurile angajatorilor. Cei mai mulți au luat cu asalt ofertele cu caracter sezonier, unde sunt disponibile zeci de posturi din domeniul turistic. Pentru hoteluri şi alte facilităţi de cazare sunt disponibile 21 de locuri, în restaurante şi alte activităţi de servicii şi alimentaţie – 86 de locuri.

Pe locul doi în topul ofertelor s-au situat angajatorii din construcții, prezenți la bursa de anul acesta cu un număr de 183 de locuri.

O categorie aparte de aplicanți o constituie foștii deținuții, cărora li s-a oferit oportunitatea de a se reintegra în viața socială și de a-și exercita dreptul la muncă.

Cei care nu s-au regăsit în solicitările angajatorilor sau pur și simplu doresc să se reprofileze, au o alternativă – cursurile de formare profesională.

Bursa Locurilor de Muncă a fost organizată, pentru prima oară, în două locații diferite, în județul Constanța. A doua locație a fost la Mangalia, unde s-au prezentat 21 de agenți economici și au fost ofertate 337 de locuri de muncă, majoritatea, tot în domeniul turistic.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu