Concert religios la Casa de Cultură din Constanţa (UPDATE)

Pentru a veni în întâmpinarea sărbătorilor pascale, Arhiepiscopia Tomisului, la inițiativa Înalpresfințitului Teodosie, le-a pregătit constănțenilor concertul “În vremea aceea…”. Evenimentul are loc începând cu ora 19.30 la Casa de Cultură din Constanța, intrarea fiind liberă.

Concertul este susținut de ansamblul muzical format din coralele “Armonia” și “Cuvânt Bun” ale Arhiepiscopiei Tomisului, grupul coral al Liceului Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanța și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, aflate sub bagheta dirijorului Arhidiacon Ion Iulian Dumitru.

Proiectul muzical “În vremea aceea…” a ajuns la cea de-a III-a ediție, reprezentațiile de anul acesta ținându-se pe scenele din Tulcea, Călărași, Giurgiu, Ploiești, Mangalia, București și Constanța. Fresca muzicală pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preotul Ion Popescu Runcu, orchestrată și revăzută de Conf. Univ. Dr. Horațiu Alexandrescu, este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus, începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat, ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului. Coordonatorul proiectului este Lect. Univ. Drd. Pr. Valeriu Roman, consilier cultural al Arhiepiscopiei Tomisului.

Redactor: Nicoleta Bujor