Concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav

Parintii beneficiază de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani. Medicul de familie are dreptul de a acorda acest concediu cu durată de cel mult 14 zile calendaristice .

Parintii pot sta acasa cu cei mici atunci cand acestia se imbolnavesc. Unul dintre parinti beneficiaza de concediu medical pentru ingrijirea copilului. Durata de acordare este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu excepţia situaţiilor în care copilul este diagnosticat cu boli incurabile, este imobilizat din cauza gipsului sau este supus unor intervenţii chirurgicale. În ceea ce privește medicul curant, din ambulatoriul de specialitate sau spital acesta are dreptul de a acorda concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, cu durată de cel mult 30 de zile calendaristice.

Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Reporter: Camer Nita