Comunitatea Rușilor Lipoveni, la ceas aniversar

Joi, 15 februarie, comunitatea rușilor lipoveni din Tulcea a găzduit  o serie de manifestări dedicate aniversării „Zilei Comunității Rușilor Lipoveni din România“. În acest an s-au împlinit 28 de ani de la recunoașterea personalității juridice a organizației.

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, la ceas aniversar! La Centrul Cultural „Vicol Ivanov” din municipiul Tulcea, reprezentanții comunității au primit oaspeți de seamă. Alături de Președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, Silviu Feodor, au luat cuvântul și reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse la București precum  și ai Consulatului General de la Constanța.

Expoziția dedicată profesorului Vicol Ivanov, fost inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea a fost un prilej deosebit de a marca memoria unui om care a făcut multe pentru comunitatea sus-amintită.

Președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, Silviu Feodor, a mulțumit Președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, pentru atenția pe care o acordă în mod deosebit acestei etnii.

Manifestările au continuat  cu  „Maslenița – Tradiții și obiceiuri de primăvară la rușii- lipoveni“ ansamblurile din județ ce păstrează tradițiile și obiceiurile acestei etnii fiind la mare înălțime la Centrul Cultural Jean Bart.

Redactor: Isabela Boantă