Comunitatea musulmană din România sărbătoreşte, timp de patru zile, Kurban Bayramul (VIDEO)

Kuraban Bayramul este considerată una dintre  cele mai importante sărbători din calendarul Islamic. În prima zi, dis de dimineață, bărbații efectuează sacrificiul ritualic, la finalul Marii Rugăciuni Comune, săvârşită în moschei şi geamii. A treia parte din carnea animalelor sacrificate va fi oferită săracilor, prietenilor şi rudelor. (pune cadre cu ala care taie carnea)

În prima zi de Bayram, membrii familiei se reunesc la masă unde servesc bucate care mai de care mai gustoase, cum ar fi fasole cu carne de batal, ciorbe, sarmale, pilaf, fripturi, salate, orez cu lapte, tradiţionalele baclavale și saraiglii.

Bayramul este sărbătoarea credinței, a generozității și a ajutorării aproapelui. Musulmanii cu o situație materială bună oferă în această perioadă ajutoare celor mai puţin norocoşi.

De asemenea, tradiţia spune că în prima zi de Bayram, înainte de a se reuni la masa de prânz, familiile merg la cimitir unde vizitează mormintele rudelor sau ale celor dragi, fac rugăciuni şi oferă pomană.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Dan Pauna