În comuna Peștera continuă seria faptelor bune

Conștienți de importanța naturii și de necesitatea implicării în protejarea mediului înconjurător, și în acest an reprezentanții primăriei Peștera, au acceptat fără a sta pe gânduri, să ia parte la campania „Plantăm fapte bune în România „. Pădurar în adolescență , primarul Valentin Vrabie, privește și azi cu lacrimi în ochi, cele peste 1000 de hectare de pădure pe care singur le-a plantat. Pentru a transmite copiilor o parte din experiență și pentru a-i învăța să fie gospodari, și anul acesta i-a invitat să participe la plantări . 20.000 de puieți de glădiță și sălcioară, vor ține loc de perdele forestiere, după ce vor fi plantați pe un drum ce leagă Peștera de Izvoru Mare.

Anul trecut, la Peștera, prin campania” Plantăm fapte bune în România “, au fost plantați salcâmi pe o suprafață de 5 hectare de pământ, fapt ce reprezintă o dovadă a unor inițiative constructive, puse în practică de oameni gospodari.

Și campania din acest an se va desfășura în parteneriat cu un ONG, imediat ce vremea va fi benefică. Datorită muncii în echipă, în câțiva ani, pădurile din Peștera vor fi foarte bogate, iar locuitorii își vor putea procura și material lemnos.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Nicu Cavachi