Comuna Lumina se modernizează

Localitatea Lumina se schimbă la față. Noul primar, Ioan Roman, se pare că a intrat serios în rolul de gospodar al localității și a început lucrările de modernizare în tot ceea ce înseamnă infrastructură.

Primul obiectiv ”atacat” de noul primar de la Lumina, în această perioadă, este reducerea consumului de energie electrică în sectorul ”Iluminat public stradal și pietonal”. Astfel, pentru a face economie, vechile lămpi cu becuri fluorescente de pe stâlpii situați pe strada Năvodari, în număr de 48, au fost înlocuite cu console noi, cu LED-uri, reducând considerabil consumul de energie electrică. Motivul acestor schimbări este, în opinia primarului, preocuparea de a face economie din bugetul local, urmând ca banii economisiți să fie redirecționați către alte proiecte.

Primarul Ioan Roman estimează că astfel de lămpi economice vor fi montate, în perioada următoare, și pe alte artere rutiere și pietonale din localitate, iar în cartierele noi se va face, mai întâi, rețeaua de iluminat, întrucât sunt zone unde aceasta lipsește efectiv, nefiind plantați stâlpi.

Pe lângă aceste schimbări în domeniul iluminatului stradal, vor fi executate și lucrări de reabilitare a druumurilor, deteriorate în urmă cu câteva luni, când s-au montat borduri pentru a delimita șoseaua de trotuarele pietonale.

Redactor: Daniel Albu