Comuna Amzacea, sancționată cu 120.000 lei

Amendă record pentru o primărie din județul Constanța, pentru deversarea apei uzate menajere direct în mijlocul satului.

Aceasta a fost aplicată primăriei Comunei Amzacea după ce, în prealabil, i-au fost date termene de remediere a deficiențelor și o sancțiune cu avertiment.

De asemenea, în cadrul acțiunii de verificare a celor 28 de primării, inspectorii ABADL au stabilit că cele mai multe administrații locale au curățat malurile cursurilor de apă, șanțurile și rigolele de colectare a apelor pluviale și au constatat că există în unele localități proiecte în derulare cu privire la executarea de poduri, șanțuri și rigole. Totodată, au existat și neconformități în ceea ce privește gospodărirea apelor. Pentru fiecare administrație locală, unde au fost identificate neconformități, inspectorii au aplicat 127 de măsuri de remediere cu termene scurte.

La acțiunea de verificare, desfășurată în ultimele patru săptămâni, au mai participat și reprezentanți ai Comisariatului Judeţean Constanța al Gărzii Naţionale de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” și ai Gărzii Forestiere Constanța.

Redactor: Oana Jărloianu