Complexul Sportiv “Iftimie Ilisei” din Medgidia, uitat de autorități

Uriaşul oval de beton, cu tribunele surpate pe alocuri și bănci de lemn, care au dispărut de mult, crează imaginea unui loc părăsit. Toaletele amplasate de jur împrejurul arenei au fost vandalizate, terenul de joc este acum o pârloagă unde câţiva copii mai bat mingea, iar pe aleile din jur vezi mai mulți câini maidanezi decât oameni.

În partea de nord a complexului, aproape de malul canalului, se află bazinul olimpic de înot și sala de lupte. Autoritățile spun că imobilul este în conservare. Asta ar sugera ușile încuiate care trebuie să împiedice accesul persoanelor. Însă in realitate fostul bazin este acum o groapă uriașă și inutilă, plină de moloz.

Mai mult decât atât locul a fost vandalizat in repetate randuri și multe din elementele metalice care susțineau acoperisul clădirii au fost tăiate si au ajuns cel mai probabil la fier vechi.

La patinoar… aceeasi paragină. Cele mai multe elemente au dispărut, lasnad locul buruienilor. Clădirea care adăpostea vestiarele și alte spații administrative are pereţii sparţi și acoperiți cu grafitti, iar tâmplăria este doar o amintire.

Cei care au prins vremurile în care Complexul Sportiv era mândria orașului Medgidia spun că toate au rămas doar amintiri.

Complexul sportiv Medgidia a fost construit în anul 1978, la iniţiativa primarului Iftimie Ilisei. Poveştile din acea perioadă spun că însuşi Ceauşescu a fost uluit atunci când a aterizat cu elicopterul pe gazonul stadionului, cu ocazia unei vizite oficiale la Medgidia.