Complexul Muzeal și-a redeschis porțile

Ieșirea din starea de urgență a redeschis și instituțiile de cultură din Constanța, în special muzeele. Delfinariu, Acvariul și Microrezervația și-au primit deja primii vizitatori, dar și-au luat și toate măsurile de protecție impuse de către autorități.

La Acvariu au fost instalate dispozitive de dezinfectare a mâinilor iar la intrare spectatorilor li se ia temperatura.

Și la Delfinariu s-au luat măsuri de protecție speciale. Supraveghetorii le indică vizitatorilor locurile pe care le pot ocupa pentru a asista la spectacolele cu delfini. Aceștia vor fi așezați pe scaune, astfel încât să se respecte distanțarea socială. Familiile cu unul, doi sau trei copii, sunt plasate pe locuri alăturate, iar apoi urmeaza 3 scaune goale până la următorii spectatori.

Microrezervația și-a deschis și ea porțile astfel că localnicii și turiștii pot revedea acum zeci de specii de animale și păsări  unele chiar exotice.

Consiliul Județean Constanta, instituție în subordinea căreia se află Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, a primit o donație masivă de măști și a trimis o parte și Delfinariului, ca de altfel tuturor instituțiilor de cultură din Constanța. Vizitatorii care le trec pragul și nu au mască, vor primi una gratuit din partea gazdelor.

Redactor: Cristina Niță