Complexul Muzeal de Ştiinţe ale naturii Constanţa este în plină renovare

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale naturii din Constanţa va avea în curând o nouă înfăţişare. Planurile de integrare şi dezvoltare a actualului complex, vor fi posibile  datorită unui proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare.

Creşterea atractivităţii turistice va reprezenta o contribuţie importantă atât pentru turismul constănţean cât şi pentru cel naţional.

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă extinderea, acoperirea şi modernizarea actualei Clădiri a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Cu un buget de aproape 13 milioane de euro , constructorii vor extinde spaţiile de expunere de sub gradene, vor amenaja spaţii de acces pentru public şi un depozit de peşte, vor crea laboratoare şi vor monta un lift hidraulic pentru persoanele cu dizabilităţi.

După ce lucrările vor fi terminate, există posibilitatea ca numărul delfinilor să fie suplimentat cu încă un exemplar mascul. În prezent la Constanţa există doar doi delfini , femele, aduse din China şi care oferă periodic publicului spectacole indedite.

În viitorul apropiat conducerea complexului speră că la Constanţa va exista posibilitatea să se facă delfino-terapie iar copiii vor putea să înoate alături de mamifere.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Victor Nita