Complex sportiv din Medgidia, adăpost pentru oamenii străzii

În urmă cu două decenii, Complexul Sportiv din Medgidia care poartă astăzi numele primarului Iftimie Ilisei reprezenta mândria oraşului. Baza deținea terenuri de fotbal, handbal, un bazin de înot și chiar un patinoar. În prezent toate au rămas o simplă amintire. Locul a ajuns o ruină pe care hoţii de fier vechi o dezmembrează bucată cu bucată.

În urmă cu câteva decenii, baza sportivă din Medgidia reprezenta o adevărată atracţie locală. Construită în anul 1978, arena, cu o capacitate de peste 32.000 de locuri, a fost în repetate rânduri gazda unor meciuri de nivel naţional şi chiar internaţional. Din anii 90 însă, pentru că nu au mai existat fonduri pentru a întreţine stadionul, acesta s-a degradat rapid. Directorul DGDPP Medgidia spune că autoritățile nu au putut face nimic pentru a opri distrugerea.

În partea de nord a complexului, aproape de malul canalului, se află bazinul olimpic de înot și sala de lupte. Autoritățile spun că imobilul este în conservare. Asta ar trebui să sugereze ușile încuiate care să împiedice accesul. În realitate însă fostul bazin este acum un spațiu cu ușile deschise care atrage hoții de fier vechi și mai nou oamenii fără adăpost. Însă Niculae Păun spune că

Mai mult decât atât locul a fost vandalizat în repetate randuri și multe din elementele metalice care susțineau acoperisul clădirii au fost tăiate si au ajuns cel mai probabil la fier vechi. Despre reabiltarea bazei sportive edilul orașului spune că nu are nicio soluție.

Baza sportivă din Medgidia este o victimă a trecerii timpului. Și mai trist este că faptul că, printre investițiile din Medgidia, nu poate fi identificată nicio perspectivă în care Complexul Sportiv Iftimie Ilisei să fie readus la viață.

Redactor: Nicoleta Antohi